Zondag 17 april 2011 (Meknes)
Door: 2011paboHU
Blijf op de hoogte en volg Pabo Hogeschool Utrecht-Amersfoort
17 April 2011 | Marokko, Meknès
Je zult denken dat het eind van de dag in zicht is, maar dit is een echte studiereis en dus vertrokken wij al om half 1 vanaf het Mausoleum. Op naar Meknés!! Maar gelukkig wist Mohammed een restaurant waar wij onderweg konden eten. En met een gevulde maag zagen we de busreis van twee en een half uur positief tegemoet. Onderweg zijn we nog gaan pauzeren bij een tankstation waar ze echt goede koffie hadden. En om het ook daar een beetje educatief te houden deden we nog een spelletje om de namen beter te onthouden.
Eenmaal aangekomen in Meknés konden we inchecken in het hotel waar we 3 nachten zullen verblijven. Sommige hadden al genoeg gezeten in de bus en kozen voor een gezonde wandeling door de buurt om wat te gaan winkelen. Meknes is de vijfde stad van Marokko en is bekend om de olijven en de wijn.
En om acht uur hadden we (weer) honger en kregen na een lekkere, ondefinieerbare, soep een tajine met rundvlees en groente en voor de vegetariërs een gebakken ei van een Marokkaanse kip met groente en aardappels.
Na het eten heeft Mohammed nog even voor ons een privé discotheek geregeld. Natuurlijk wel tot 12 uur, want morgen staat weer een lange maar bijzondere dag tegemoet.
Marokkaanse groeten, Michel Uittenbosch, Sigrid Voorhorst, Marit Dekker.
18 April 2011 - 07:25
Ineke Vogels:
Door de heldere en uitgebreide verslagen krijg ik een aardig beeld van jullie wederwaardigheden.
Lieve Alice, jou wil ik een zonnige en vrolijke verjaardag toewensen. -
18 April 2011 - 08:16
Groep 4 Gouden Regen:
hallo allemaal, maar vooral juf Inge, Fleur, Naduia en meester Emiel. We gaan elke dag lezen waar jullie zijn.Veel plezier! Groeten van groep 4 , en vooral van Sieb! xxxxxxxxxx -
18 April 2011 - 10:29
Lieke:
Mooi foto's! Het voelt bijna alsof ik ook even in Marokko ben. Geniet van de reis en vooral het heerlijke eten. Veel kusjes aan José, vanuit London. x -
18 April 2011 - 13:59
Anneke Voorhorst:
Wat een pracht reis. Smaakt een ei van een Marokkaanse kip anders dan een Nederlandse kip? Top om jullie zo te volgen. -
18 April 2011 - 15:22
Quinten Bast:
Hallo, groetjes voor juf Inge (meester Harry valt best mee)
Groetjes voor Fleur,ook van Saskia. -
18 April 2011 - 16:50
Antonina Pietrosanti:
Indrukwekkend .
Het reisverslag en de foto`s.
Ben nu al nieuwsgierig naar het volgende.
Geniet allemaal van deze mooie reis en het heerlijke eten!!!
Groetjes aan de hele groep!!!!
en vooral aan Anne en Alexandra.
xxx -
18 April 2011 - 18:59
Jolanda:
Lieve Linda,
Wat een leuke verhalen al zeg! Al veel beleefd!!! Ik was alles uitgebreid horen als je terug bent! Even meeten in de meivakantie?!
kuss -
18 April 2011 - 20:19
Caroline:
Klinkt nu al geweldig! Veel plezier met jullie geweldige avontuur, het klinkt te gek. 2+-ers: ben heel benieuwd naar jullie verhalen bij terugkomst!
Liefs -
18 April 2011 - 20:33
Charlie:
Zo te horen hebben jullie het naar jullie zin. In Nederland heeft een ooievaar een stroomstoring veroorzaakt voor 60.000 huishoudens. Da`s weer eens anders nieuws ;) De ooievaar heeft het gelukkig overleefd. Kus aan Linda! -
18 April 2011 - 20:38
Emiel:
Jemmig wat maken jullie veel mee.... Oh ik ben er ook bij.. -
18 April 2011 - 22:45
Matthijs:
zozo ziet er mooi uit hoor maak me maar weer jaloers terwijl ik hier tentames zit te lere ;) -
19 April 2011 - 19:34
Daan De Weerd:
Heey Alex,
Leuke fotos :)
geniet ervan lieffe, ik zie je snel.
(L) you -
19 April 2011 - 20:05
Louise Dekker:
Het ziet er super uit. Ik ben echt jaloers :))
Heel veel plezier met zn allen -
20 April 2011 - 19:35
Nadia:
leuk lieffie:P is een necropool egt necropolig???;)
xxxx nan